Ga naar Content

Van Veldhuizen: "Zonder alle steun had ik het in Hoorn niet gered" [video]

HOORN Hij gaat West-Friesland missen: burgemeester Onno van Veldhuizen van Hoorn. Dit najaar wordt hij eerste burger van Enschede. "Mijn dankbare traan voor Hoorn en West-Friesland," schrijft hij op Twitter.

Alsof hij op de uitslag van het eindexamen zat te wachten, zo spannend waren de laatste paar dagen van de sollicitatieprocedure voor Onno van Veldhuizen. "Als je bij de laatste twee zit is het alsof je in een achtbaan zit. Tot de telefoon gaat, dan gaat er weer heel wat anders door je lijf." 

Lees ook: Hoornse burgemeester Van Veldhuizen naar Enschede

Blij
Afgelopen maand nog is Onno van Veldhuizen benoemd voor zijn derde termijn in Hoorn, maar na 12 jaar houdt het dan toch op. Dit najaar verruilt Van Veldhuizen West-Friesland voor het Twentse landschap. "Ik ben ontzettend blij dat ik de kans krijg in zo'n mooi grote stad aan het werk te kunnen op een plek waar ik van hou." 

Lees ook: Hoornse politici bedroefd om vertrek Van Veldhuizen: "Een rouwproces" [video]

Honderden reacties stromen binnen via sociale media en de telefoon blijft gaan. "Het is bijna niet bij te houden. Ik kreeg vanmorgen ook een bericht van een meisje of heel Hoorn nu ook naar Enschede verhuist. Een stukje maar, dat ben ik."

Mama: "Burgemeester Onno gaat weg" Dochtertje: "Gaat heel Hoorn dan naar Enschede? Dat kan toch niet" #Echtwaar

— Onno van Veldhuizen (@OnnovVeldhuizen) 30 juni 2015

Tranen
Wat gaat de burgemeester missen aan Hoorn? "Heel veel. ik had nooit zo burgemeester kunnen zijn zonder de loyale steun van de mensen om me heen, de directheid en de warmte." En dan dienen de tranen zich aan. "U ziet het, we moeten maar stoppen. Dankuwel."

abc5media_audio_0

abc5media_video_0

Foto: ANP/Freek van Asperen