Ga naar Content

Den Helder in Zweedse sferen tijdens Historisch Weekend

DEN HELDER De Saab-club heeft flink uitgepakt. Het plein bij de entree van Willemsoord staat vol met de meest bijzondere versies van het Zweedse automerk.

En ze doen het niet voor niets. De eerste dag van het Historisch Weekend is druk bezocht. Voor de autoliefhebber valt er genoeg te 'kwijlen'. Niet alleen vanwege de Saabs, er zijn ook Volvo Kattenruggen en Amazones.

Johan Cruijff
Eén plein verder staat een Citroen SM. De eigenaar wordt regelmatig gevraagd of de auto misschien van Johan Cruijff is geweest, want ja, die had er vroeger ook één. De oom had vroeger een garage en zo is hij verliefd geworden op de SM.

abc5media_video_0

Na bloed zweet en tranen tijdens de restauratie staat de auto nu te glimmen, net als zijn eigenaar. Het terrein staat verder vol met legervoertuigen en Amerikaanse vrachtwagens en auto's.

Natuurlijk mag ook de Volkswagen Kever niet ontbreken. Nog even terug naar Saab. Er staan drie auto's op een rij met daarop een kunststof constructie waardoor de wagen ineens een camper is geworden. Er zijn er nog zo'n tien van in Nederland...

abc5media_video_1