Ga naar Content

Hindes hertenkamp Bergen vallen als een blok voor nieuwe hertenbok

BERGEN Goed nieuws voor de groep herten in de Hertenkamp Bergen. Nadat daar vorig jaar juni de hertenbok op tragische wijze doodging, was het onlangs toch tijd voor beschuit met muisjes. De vervanger van de dode hertenbok heeft namelijk voor nageslacht gezorgd.

De oude hertenbok van het hertenkamp ging dood nadat jongeren na de WK-wedstrijd Nederland-Spanje met een parasol over het hek van het hertenkamp waren geklommen. Toen ze het terrein weer verlieten, lieten ze de parasol achter. De hertenbok raakte met z'n gewei verstrikt in de scheerlijnen van de parasol en liep - in een poging zichzelf te bevrijden - pardoes het water in. 

Lees ook: Hert uit Hertenkamp Bergen verdrinkt na vandalisme

Toen de jongens vernamen welke tragedie zij op hun geweten hadden, meldden ze zich bij de politie. Omdat het nooit hun bedoeling was de dieren in het kamp kwaad te doen, werd er geen proces verbaal opgemaakt. Wel moesten ze duizend euro schade vergoeden, een excuusbrief schrijven en op bezoek bij de burgemeester.

Lees ook: Jongeren melden zich na tragische dood hertenbok

De beheerder van het hertenkamp laat aan RTV NH weten dat de nieuwe reebok al snel na zijn aankomst in de smaak viel bij de hindes. Dat blijkt, want hij bezwangerde kort na zijn komst niet één, maar minimaal twee hindes. Ook de tweede is inmiddels bevallen van een gezond babyhertje.

Bekijk hieronder nogmaals de reportage over de aankomst van de hertenbok in het hertenkamp.

abc5media_video_0