Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Politie toont compositietekening verdachte liquidatie Lucas Boom

23 juni 2015, 22.21 uur · Aangepast 24 juni 2015, 00.10 uur · Foto: Politie

ZAANDAM De politie heeft een compositietekening vrijgegeven van een man die in Amsterdam-Noord is gezien kort na de liquidatie op Lucas Boom in Zaandam. Hij is gezien bij de uitgebrande vluchtauto.

Te zien is dat het om een lichtgetinte man met een grote neus, een baard en relatief kleine ogen gaat. De 43-jarige Lucas Boom werd voor het oog van tientallen schoolkinderen op 9 juni geliquideerd in de J. Kruijverstraat in Zaandam.

Na de schietpartij vluchtten de daders in een vanuit Den Haag gestolen bruinkleurige Volkswagen Multivan met het kenteken 9-VLN-43. De auto werd even later uitgebrand teruggevonden in Amsterdam, toen zaten er nagemaakte platen met kenteken 9-SBS-98 op de auto.

Lees ook: Dodelijke schietpartij bij basisschool Zaandam

De politie heeft aanwijzingen dat de bus al vanaf 3 juni gezien is in de omgeving van de J. Kruijverstraat. De man op de compositietekening is vermoedelijk één van de waarschijnlijk vier mannen die in het busje zaten. Deze man is gezien aan de Achtersteven in Amsterdam-Noord en kwam uit de richting van de vluchtauto gelopen.

Lees ook: Grote klopjacht op daders dodelijke schietpartij Zaandam

Palladium
In het programma Opsporing Verzocht maakte de politie ook bekend dat Lucas Boom in de nacht van 24 op 25 april door een man in elkaar is geslagen in café Palladium in Amsterdam. De politie komt graag in contact met mensen die die vechtpartij hebben gezien.

Beloning
De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak.

Bekijk hieronder een animatie over de schietpartij.

abc5media_youtube_0