Ga naar Content

Brandweer druk met nablussen verwoeste bowlingcentrum Waarland [video]

WAARLAND De brandweer is vanochtend druk bezig met het nablussen van Partycentrum Bowling in de Kerkstraat in Waarland. Vannacht ging het centrum in vlammen op.

RTV NH-verslaggever Matthijs Gemmink is ter plaatse en ziet dat alleen de muren nog overeind staan. Het dak is volledig ingestort. "Je ziet de vlammen nog een beetje over de rand schieten", vertelt Matthijs Gemmink. De brand werd kort voor 3.00 uur ontdekt en greep snel op zich heen. Over de oorzaak van de brand in nog niets bekend. 

Lees ook: Grote brand in bowling Waarland

Op het moment dat de brand uitbrak, was het centrum leeg. Er is alleen materiële schade. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg nar omliggende panden. Rond 5.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Moeder
De eigenaar van het bowling werd door zijn moeder uit z'n bed gebeld, verteld hij tegen RTV NH. Toen hij ging kijken, stond het pand al in lichterlaaie. Hij hoopt dat hij met hulp van zijn verzekeringen zijn tent opnieuw te kunnen opbouwen. 

Overlast
De wind blaast de rook die van het pand afkomt over het dorp. Buren van het bowlingcentrum kunnen ook nu nog overlast ervaren. Ze doen er verstandig aan ramen en deuren gesloten te houden. 

abc5media_video_1

RTV NH-verslaggever Matthijs Gemmink over de brand.
abc5media_audio_0

Partycentrum #WAARLAND verwoest door brand. pic.twitter.com/jBvmVzr7wd

— Matthijs RTV NH (@Matthijsrtvnh) 19 juni 2015