Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

'Haarlemse Hells Angels drijvende kracht intimidaties in Noord-Holland'

19 juni 2015, 08.57 uur · Aangepast 19 juni 2015, 10.45 uur · Foto: ANP / Robert Vos

HAARLEM De Haarlemse afdeling van de Hells Angels is de drijvende kracht achter intimidaties van motorclubs in heel Nederland, maar vooral in Noord-Holland.

Dat schrijft De Telegraaf vanochtend. Op basis van gesprekken met insiders concludeert de krant dat de president van het Haarlemse chapter, Lysander de R., mannetjes van kleinere supportclubs klusjes laat opknappen. 

Volgens de bronnen, die onafhankelijk van elkaar hetzelfde vertellen, is het Haarlemse chapter onder meer verantwoordelijk voor branden in clubhuizen en het bestoken van woningen van leden van concurrerende clubs met explosieven. 

Lees ook: Aanwijzingen voor brandstichting in clubhuis motorclub Expendables

Eind april werd De R., die sinds zes maanden de leiding heeft over de Haarlemse Hells Angels, in alle vroegte door een arrestatieteam van zijn bed gelicht. In een loods in zijn straat werd een flink aantal wapens gevonden. Volgens een Hells Angels die anoniem wil blijven is De R. zeer gewelddadig, manipulatief en lijdt hij aan grootheidswaanzin. "Die wordt op een bepaald moment in een tonnetje teruggevonden.' 

Lees ook: Haarlemse Hells Angels-baas opgepakt voor wapenbezit en mishandeling

Ook wordt vermoed dat de Hells Angels achter autobranden zit, waaronder de brand in de auto van de Haarlemse burgemeester. Bernt Schneiders vertelt tegen De Telegraaf dat Lysander de R. hem half mei tijdens een toevallige ontmoeting bij een Haarlems tankstation liet weten uitlatingen over zijn arrestatie niet op prijs te stellen.  

Lees ook: Brand auto burgemeester Haarlem mogelijk wraakactie Hells Angels