Start van hoofdcontent

ANDIJK

nl

"Aan Johan dank ik mijn leven."

4 juni 2015, 16.48 uur · Aangepast 4 juni 2015, 18.31 uur

ANDIJK Johan Berga uit Andijk zou zomaar eens Hulpverlener van het Jaar kunnen worden. Hij is genomineerd voor de titel, omdat hij razendsnel ingreep toen marathonschaatser Martin van de Pol levensgevaarlijk gewond raakte. "Aan Johan dank ik mijn leven," vertelt Martin stralend.

Ambulancechauffeur Johan Berga zit op 25 oktober vorig jaar in Thialf tussen het publiek als Martin vroeg in de wedstrijd tussen tientallen andere schaatsers onderuit gaat. Hij krijgt een schaats in zijn knieholte die zo'n beetje alles in zijn been doorsnijdt. Johan aarzelt geen moment en grijpt razendsnel in. Martin is hem enorm dankbaar: "Johan was daar voor mij en wist precies wat hij moest doen."

Blij
Johan Berga is vandaag vanuit Andijk op zijn motor gestapt om Martin op te zoeken op zijn werk in Arnhem. "Het is voor mij ook mooi om te zien hoe snel hij herstelt. Ik ben blij dat ik hem heb kunnen helpen. Het is mijn werk, ik heb alleen maar het bloeden gestopt," relativeert Johan.

Johan!
Tijdens een gala van Hulp voor Hulpverleners morgen in Enkhuizen wordt bekend gemaakt wie zich Hulpverlener van het Jaar mag noemen. Voor Martin van de Pol is het al lang duidelijk. "Voor mij is dat Johan!"