Ga naar Content

Nick Urbanus: "In USA moet je niet zeuren, maar doen" [video]

AMSTERDAM Na vijf jaar Amerika keerde honkballer Nick Urbanus een paar maanden geleden terug bij Amsterdam Pirates. Het contract van de honkballer bij de Texas Rangers werd ontbonden. "Het is nooit leuk als ze zeggen dat je niet goed genoeg bent, maar ik sta positief in het leven", aldus Urbanus.

In een gesprek wat slechts enkele minuten duurde, kreeg hij te horen dat hij zijn spullen mocht pakken. "Je kan zeggen dat het heel hard is, maar ik stel wel op prijs dat ze er niet omheen draaien. Het voelt als een afwijzing, maar er is meer in het leven dan de Major League halen", zei Urbanus.

abc5media_video_0

De afgelopen jaren speelde hij in Amerika voor meerdere teams (Arizona Rangers, Spokane Indians en Hickory Crawdads) die min of meer onderdeel uitmaken van de Texas Rangers. "Ik ben volwassen geworden. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Je moet namelijk je eigen zaakjes regelen. Het is heel eenzaam. Je maakt wel vrienden, maar het is toch anders. In Amerika moet je niet zeiken maar doen. In Nederland vraag je meer om uitleg en daar is het veel harder", vertelde de honkballer.

Nu speelt hij weer voor Amsterdam Pirates. "Wij hebben een goede mix van jonge en ervaren spelers. Ook speel ik met jongens die ik van kleins af aan ken en dat maakt het wel speciaal", besluit Urbanus.

Foto: