Ga naar Content
Noord-Holland

Dit zijn de 9 origineelste plekken om te overnachten in Noord-Holland

28 mei 2015, 16.44 uur · Aangepast 28 mei 2015, 23.34 uur
Door: · Foto: Camping Geversduin

NOORD-HOLLAND Wie een plek zoekt om de nacht door te brengen, kan natuurlijk voor een 'eenvoudig' vijfsterrenhotel, budgethostel of simpel bed & breakfast kiezen. Toch zijn er in Noord-Holland veel avontuurlijkere plekken om in slaap te vallen en wakker te worden. RTV NH zette de 9 leukste plekken voor je op een rij.

1. Overnachten in een dubbeldekker in Hoogwoud
Val jij ook altijd in slaap in het openbaar vervoer? Dan is deze bed&breakfast in Hoogwoud zeker een aanrader. Frank en Irma hebben hun passie voor voertuigen gecombineerd met hun bed&breakfast. En dat betekent dat je kunt badderen, slapen en ontbijten in een tram of een trein. 

abc5media_image_1

2. Dromen naast een cockpit in Amsterdam
Sta jij ook langs de Polderbaan als er weer eens een nieuw type Boeing of Airbus op Schiphol landt? Dan kun je in Amsterdam niet ver van de luchthaven een kamer met cockpit boeken. De Boeing 737-cockpit werd vorig jaar, kort voor de afronding van de bouw van het hotel, met een kraan naar de zevende verdieping van het Corendon Vitality Hotel gehesen. 

Lees ook: Nieuw 'Boeing-hotel' Amsterdam geopend

abc5media_image_2

3. Kamperen in de Alkmaarse binnenlucht
Regen, wind en kou. Nee, ook 's zomers is kamperen in Nederland geen lolletje. In Alkmaar hebben ze daar iets op gevonden: een indoor-camping. Dus nooit meer met een doorweekte wc-rol naar het toiletgebouw rennen, maar gewoon een plek reserveren bij indoor city camping in het centrum van Alkmaar.

abc5media_image_3

4. Slapen in de seinpoststelling van IJmuiden
Een wat? Inderdaad, een seinpoststelling. In de duinen bij IJmuiden naast de vuurtoren. Decennia lang heeft dit gebouw er voor gezorgd dat schepen hun weg konden vinden richting de haven van IJmuiden. Toen het gebouw overbodig werd, is besloten er een hotel van te maken, een 1-kamer-hotel op precies te zijn. 

Lees ook: Belgisch dagblad: IJmuiden is Tsjernobyl aan de Noordzee

abc5media_image_4

5. Lord of the Rings in Castricum
Op camping Geversduin in Castricum kun je je volledig onderdompelen in de wondere wereld van Lord of the Rings. De zogeheten hobbit-woningen op deze camping liggen half onder een heuvel en hebben ronde ramen en deuren. 

Lees ook: Overnachten in een Hobbithuisje

abc5media_image_0

6. Snurken en bubbelen op hoogte in Amsterdam
Op het NDSM-plein in Amsterdam kun je een kamer op vijftig meter hoogte in een kraan boeken. Wie een nacht in het Faralda Crane Hotel wil doorbrengen kan kiezen uit drie suites. En die zijn zelfs zelfs voorzien van een heuse jacuzzi. 

Lees ook: Monumentale hijskraan weer terug op NDSM-werf

abc5media_image_5

7. Roomservice in een gestapeld Zaans dorp
Vorige maand werd het Intell Hotel Zaandam Amsterdam in Zaandam door bezoekers van reiswebsite Tripadvisor verkozen tot het meest eigenzinnige hotel ter wereld. Daarom mogen de gestapelde groene huisjes ook in deze lijst niet ontbreken. 

Lees ook: Zaans en Amsterdams hotel in top 12 apartste hotels

abc5media_image_6

8. Ontwaken in een tipi in Aalsmeer 
Altijd al eens willen weten hoe indianen leven? Dat kan in Aalsmeer, in en heuse tipi. Je slaapt op een luchtbed, je zit op boomstammen en je kookt in een hangende stoofketel. Borden en pannen staan niet in keukenkastjes, maar in primitieve kisten.  

abc5media_image_7

9. Wegdommelen in een yurt op Texel
Mongoolse nomaden drinken jakmelk en slapen in yurts. Nu is die jakmelk misschien niet heel lekker, een nachtje in een yurt op Texel is zeker een aanrader. De yurt is voorzien van een houtkachel die ook dienst doet als fornuis. 

abc5media_image_8