Sport

Jonathan Richard in definitieve selectie Curaçao

22 mei 2015, 19.25 uur · Aangepast 22 mei 2015, 19.47 uur

Pro Shots / Menno Ringnalda
Pro Shots / Menno Ringnalda

AMSTERDAM - AMSTERDAM Jonathan Richard van AFC zit bij de definitieve selectie van Curaçao. Bondscoach Patrick Kluivert neemt de 23-jarige middenvelder mee voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Cuba.

Afgelopen woensdag debuteerde Richard het oefenduel tegen Suriname (3-2 winst). In het Almere City-stadion kwam hij na rust in het veld. "Het was mooie ervaring", zegt Richard tegen Het Amsterdamsche Voetbal. "Ik merkte wel dat het conditioneel zwaar voor me was. Het tempo lag hoger dan zoals ik bij AFC gewend ben."

"Al met al denk ik dat ik een redelijke wedstrijd heb gespeeld. Blijkbaar heb ik voldoende indruk achtergelaten op de bondscoach, want ik heb zojuist te horen gekregen dat ik ben geselecteerd."

Richard was ook kandidaat om uit te komen het nationale elftal van Aruba. Met een moeder van Curaçao en Arubaanse vader had hij de keuze.

"Ik heb ook meegedaan met de testwedstrijd van Aruba in Den Haag. Later kwam Curaçao pas weer in beeld", legt de AFC'er uit. "Ik ben ontzettend blij dat ik bij de definitieve selectie zit. Het is voor mij een mooie kans om me te ontwikkelen. In de selectie zitten veel profs, daar kan ik alleen maar beter van worden. Op conditioneel vlak zal ik me wel moeten verbeteren dus daar ga ik de komende weken hard aan werken."

"Op 1 juni vertrek ik naar Curaçao en op 9 juni spelen we thuis tegen Cuba, de uitwedstrijd is op 15 juni", aldus Richard.