Ga naar Content
Noord-Holland

Ambtenaar gemeente Weesp krijgt meer salaris dan Mark Rutte

22 mei 2015, 17.50 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Michiel1972 / CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

WEESP Een ambtenaar van de gemeente Weesp (ruim 18.000 inwoners) verdient meer salaris dan minister-president Mark Rutte.

Dat blijkt uit antwoorden van het college van Burgemeesters en Wethouders aan raadslid Gerton van Unnik. Die vroeg zich naar aanleiding van het declaratie-schandaal rond de Bussumse burgemeester af hoe het met de uitgaven in de Weesper politiek zit. 

Rutte
De gemeentesecretaris verdiende in negen maanden tijd 163.000 euro (rond de 218.000 euro op jaarbasis). Dan is hij nog zuinig geweest met zijn gedeclareerde uren, want hij kan precies het bedrag verdienen dat de wet rond de topinkomens bij de overheid toelaat: 229.500 euro.

Mark Rutte verdient 144.000 euro, aanzienlijk minder dus. De vorige secretaris ging vorig jaar met pensioen. De gemeentesecretaris is op interm-basis ingehuurd.

Fusie
Volgens Van Unnik is dat omdat Weesp aan de vooravond van een fusieproces staat. Er bestaat volgens Van Unnik de mogelijkheid dat de secretaris nog jaren wordt ingehuurd.

RTV NH heeft de gemeente Weesp om een reactie gevraagd. Een woordvoerder laat weten dat de ambtenaar die de afspraken heeft gemaakt niet bereikbaar was en komt dinsdag, na Pinksteren, met een reactie.  

Lees hier voor de vragen en antwoorden.