Ga naar Content
Noord-Holland

'Dode schietpartij Amsterdam onschuldig slachtoffer'

15 mei 2015, 18.39 uur · Aangepast 15 mei 2015, 21.07 uur
Door: · Foto: HFV Photo Services

AMSTERDAM De politie bevestigt dat de 25-jarige Zaandammer die dinsdagnacht werd doodgeschoten in de De Clercqstraat in Amsterdam-West hoogstwaarschijnlijk een onschuldig slachtoffer is.

Dat meldt RTL Nieuws. Formeel worden alle opties nog opengehouden, maar op dit moment wordt ervan uitgegaan dat de Zaandammer op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Hij zou daarmee mogelijk het derde onschuldige slachtoffer in het Amsterdamse criminele circuit zijn in korte tijd.

Lees ook: Heftige beelden dodelijke schietpartij de Clerqstraat Amsterdam

Eigenlijke slachtoffer
Een getuige in de Staatsliedenbuurt-zaak was het eigenlijke doelwit van de schietpartij. Dit schrijft Nieuwe Revu op basis van gesprekken met insiders. Volgens het weekblad stapte een man met een pistool rond 00.15 uur het waterpijpcafé aan de De Clercqstraat binnen, terwijl een tweede schutter de wacht hield bij de deur met een Kalasjnikov in zijn hand. 'Als hij het achterste deel van het café bereikt, schiet hij twee keer in de muur. Dan roept hij de naam van een getuige in de Staatsliedenbuurt-zaak, een jongen die al eerder het doelwit was van een liquidatiepoging. Maar die was inmiddels niet meer aanwezig.'

Lees ook: Man doodgeschoten in Amsterdam tram geraakt door kogel [video]

Hierna wordt mogelijk ook vanuit het café geschoten om de twee mannen te verjagen. De twee slaan op de vlucht, maar op dat moment stapt het slachtoffer uit zijn auto. Met een automatische wapen wordt het vuur op hem geopend.

Meerdere opties
Ook burgemeester Van der Laan houdt alle opties nog open. De politie is volgens hem bezig 'meer mogelijkheden' te onderzoeken. Zo zou er sprake kunnen zijn geweest van een overval op waterpijpcafé
Village. Die overval zou hebben kunnen leiden tot een 'keten van gebeurtenissen' die de dood van Youssef el Kahtaoui tot gevolg had.

abc5media_youtube_0