Ga naar Content
Noord-Holland

Dit zijn de zes meest opvallende verkeerssituaties in Noord-Holland

15 mei 2015, 14.24 uur · Aangepast 15 mei 2015, 15.12 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Cedric van der Ploeg

NOORD-HOLLAND Iedereen komt ze wel eens tegen: verkeerssituaties die je wenkbrauwen doen fronsen. Bijvoorbeeld omdat de logica ver te zoeken is. Of omdat het een ongelukkige combinatie is. We hebben de leukste voor je verzameld en hieronder op een rijtje gezet. Opgepast, want ze werken gegarandeerd op je lachspieren.

1. Kortste fietspad
Het kortste fietspad van Nederland ligt ongetwijfeld in Koog aan de Zaan. Nadat de gemeente het kruispunt had opgeknapt, bleef er een strook van zo'n twee meter over. Navraag leerde dat het fietspad is bedoeld om voor te sorteren, voor fietsers linksaf willen slaan.

abc5media_image_0

2. Mini-dertigkilometerzone
De kortste dertigkilometerzone van Nederland is te vinden in Heemskerk. Slechts vijf meter nadat een bord op de Alkmaarseweg weggebruikers een snelheid van dertig kilometer per uur adviseert, wordt een beperking opgeheven die er nooit is geweest.

abc5media_image_1

3. Eenrichtingsverkeer. Of toch niet? 
De bordencombinatie op dit kruispunt in Amsterdam maakt het er voor de gemiddelde automobilist niet duidelijker op. Nadat je hier verplicht rechtsaf bent geslagen, ga je een paar meter verder alweer vol in de remmen. 

abc5media_image_2

4. Doodlopende weg richting de dood
Op deze bordencombinatie in IJmuiden kwam veel kritiek. Wie verzint het dan ook om aan het einde van een doodlopende weg een begraafplaats aan te leggen. Of is de weg pas doodlopend geworden nadat de begraafplaats was aangelegd?

abc5media_image_3

5. Onoplettende marktkoopman
Deze onnozele actie van een onoplettende marktkoopman op het Waterlooplein in Amsterdam zou een slechtziende voetganger wel eens een gebroken nek kunnen kosten.

abc5media_image_4

6. Overstekende katten
In Zandvoort wordt gewaarschuwd voor overstekende herten. Dat kunnen wij ook, dachten ze in Zwaagdijk waar weggebruikers worden geteisterd door overstekende katten. Daarom knutselden ze zelf een waarschuwingsbord in elkaar. 

abc5media_image_5