Whatsapp

Noord-Holland

Angst voor festivaltsunami in Spaarnwoude: "Straks staan er 220 dagen per jaar hekken" [video]

12 mei 2015, 21.00 uur

SPAARNWOUDE Bewoners en gebruikers van het recreatiegebied Spaarnwoude maken zich grote zorgen. Er zijn plannen om nog meer festivals in het recreatiegebied te houden. "De hele zomer, de mooiste periode om hier te wonen, wordt het hier omgetoverd tot één groot evenemententerrein."

Nu zijn er nog maar vier festivals in het recreatiegebied. Maar er zijn nu plannen om er 32 meer toe te laten. Een nachtmerrie voor bewoner Erik Koning. "Je kan slecht bij je huis komen, er is veel lawaai en er zijn dolende festivalgangers in de buurt."

Als er nog meer festivals worden toegelaten, vreest Erik het ergste. "Dan staan er straks 220 dagen per jaar hekken, terwijl het festival in de achtertuin of voortuin wordt opgebouwd."

Geruchten
Niet alleen de bewoners kijken met argusogen toe. Ook de ondernemers hebben flinke twijfels. Eén van de nieuwe festivalterreinen zou naast de golfbaan komen. En elke festivaldag die er nu is hebben ze al een omzetverlies van 75 procent. "Je hoort niet de muziek, alleen het gebonk. En daar heeft de gemiddelde golfer geen behoefte aan", zegt Gauke de Vries, directeur van golfbaan Spaarnwoude. 

Volgens de gemeente Velsen wordt nu alleen nog maar onderzocht of en hoeveel extra festival erbij kunnen in Spaarnwoude. Maar De Vries heeft er een hard hoofd in. "Wij hoorden dat er al principe-akkoorden zijn afgesloten met de aanstaande gebruiker. Het zijn geruchten, maar die komen nu wel heel vaak terug."

abc5media_video_0

HFV/Michel van Bergen
HFV/Michel van Bergen
Whatsapp