Ga naar Content

Voor Calvin Valies is spelen met de Suriprofs een jongensdroom [video]

VELSEN-ZUID Telstar-spelers Calvin Valies en Steve Olfers spelen woensdag met de Suriprofs tegen Jong Ajax. De Surinamers kijken uit naar dat duel.

Voor Valies is het de eerste keer dat hij meedoet. "Ik ben altijd een echte Surinamer geweest, en dat blijf ik ook", zegt de aanvaller. "Ik heb een Surinaams hart, dus ik ben zeker trots."

Bij de Suriprofs speelt hij samen met jongens als Edgar Davids en Clarence Seedorf. "Dat is voor mij een jongensdroom. Ik had nooit verwacht met ze in één team te spelen en nu komt het uit", aldus Valies.

abc5media_video_0

Steve Olfers is voor de derde keer uitgenodigd. "Het blijft een eer om er aan mee te doen. Het is goed voor jezelf, goed voor de mensen in Suriname en voor de goede doelen", vertelt de verdediger.

Het is nog niet duidelijk waar Olfers komend seizoen speelt. Bij Telstar heeft hij in ieder geval nog niet getekend. "Ik heb het aanbod neergelegd, omdat ik het niet goed genoeg vond. We zijn er niet uitgekomen. Ik zou heel graag hier willen blijven, maar het lukt niet", laat Olfers weten.

abc5media_video_1

abc5media_video_2