Ga naar Content

"Steeds zie ik het uiteinde van het wapen op mij gericht" [video]

BUSSUM Medewerkers van een buurtsuper in Bussum worstelen nog elk dag met de gevolgen van een gewapende overval een jaar geleden. Het Openbaar ministerie eist vandaag 2,5 jaar cel tegen een verdachte, die blijft ontkennen. In de rechtszaal werd duidelijk hoe traumatisch de gebeurtenissen zijn geweest voor de slachtoffers.

Het is begin juli vorig jaar als de overvaller op klaarlichte dag supermarkt Attent in Bussum binnenstormt. Hij wil geld en bedreigt de 18-jarige kassamedewerkster met een pistool. Eigenaar Peter Kuijer ziet het gebeuren en bedenkt zich geen moment.

"Ik heb hem bij zijn strot gegrepen. Daarna vielen we allebei op de grond. Hij heeft me met zijn pistool op mijn hoofd geslagen en is er toen vandoor gegaan", vertelt Kuijer. De overval heeft heftige gevolgen Voor Kuijer. "Ik schrik nog steeds als er iemand achter me staat en slaap slecht."

Pantyhoofd
En ook de kassamedewerkster heeft heel veel last van de gebeurtenissen, zo vertelt ze in haar slachtofferverklaring. "Steeds zag ik weer dat uiteinde van dat wapen dat op me was gericht. Steeds zag ik dat pantyhoofd. Ik heb huilbuien en paniekaanvallen."

Het werd steeds moeilijker om in de winkel te werken. "Ik wilde mijn baas niet in de steek laten, maar ik kon het niet meer en moest stoppen. Ik voel me absoluut niet veilig. Ik moet vechten om de dag goed door te komen. Iedere dag vraag ik me af waarom de overval dit waard was." 

Ontkenning
Een rugzak die de overvaller achterlaat, leidt uiteindelijk tot aanhouding van de verdachte. De man ontkent elke betrokkenheid en zegt de rugzak te zijn kwijtgeraakt. DNA-sporen op de blouse van Peter Kuijer wijzen ook richting de verdachte. Het OM is zeker van zijn zaak en verwijt de man dat hij blijft ontkennen. "Dat is laf", zo zei officier van justitie M.J.A. Colijn.

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt krijgt de man een gevangenisstraf van 2,5 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De advocaat van de man vindt dat er te weinig bewijs is en heeft gevraagd hem vrij te spreken. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Foto: NH Nieuws