Ga naar Content
Noord-Holland

Travestiet Mayday bedreigd met vuurwapen in Amsterdam

7 mei 2015, 23.06 uur · Aangepast 8 mei 2015, 00.38 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) Travestiet Mayday, één van de bekendste travestieten van het land, is vanochtend vroeg in Amsterdam bedreigd met een vuurwapen. De dader is volgens de dragqueen kort na het incident aangehouden.

"Het leek wel een film en eigenlijk kwam bij mij de klap pas toen ik thuis was gebracht door de politie. Kan wel zeggen dat ik nu echt alles heb meegemaakt", schrijft Mayday op Facebook. De dragqueen was met twee vrienden aan het stappen in de Reguliersdwarsstraat, toen ze rond vier uur 's nachts twee mannen tegenkwamen. Eén van hen liep naar de diva toe en vroeg om een vuurtje.

Pistool
Toen Mayday zei dat ze geen vuurtje had omdat ze niet rookt, begon de man te flippen. "Hij was onder invloed van iets, waardoor hij alleen maar aan het schreeuwen was", vertelt ze tegen RTV NH. "Hij riep: ik heb hier een pistool, daar kan ik je mee doodmaken."

Politie
Omdat de man bleef dreigen, heeft de travestiet de politie gebeld die de man vrij snel op kon pakken. Mayday heeft op het bureau een verklaring afgelegd. "Daar was ik nog redelijk kalm, maar als je thuiskomt realiseer je je pas wat er gebeurd is. Dan is de klap wel heftig", besluit ze.

abc5media_audio_0