Ga naar Content
Noord-Holland

Vergunningen voor windmolenpark Wieringermeer: "Omwonenden niet benaderd, schandalig!"

7 mei 2015, 22.20 uur · Aangepast 8 mei 2015, 00.28 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

WIERINGERMEER Windpark Wieringermeer heeft vandaag vergunningen verkregen voor de bouw van 99 windmolens in de Wieringermeerpolder. Omwonenden zijn woest en gaan bezwaar aantekenen bij de Raad van State.

"Het verkrijgen van de vergunningen is een belangrijke stap voor ons als initiatiefnemers en voor windenergie in Nederland", aldus Gerard van Oostveen, projectdirecteur namens Nuon. Ook Jaap Bond, voorzitter van de Stuurgroep van het project, is tevreden: “Dit is een prachtig voorbeeld hoe overheid en bedrijfsleven samen een windproject tot stand kunnen brengen."

Raad van State
De beslissing is nog niet definitief, want er is nog ruimte voor bezwaar bij de Raad van State. Van die mogelijkheid gaat Han Lammers van de Stichting omwonenden windturbines Wieringermeer zeker gebruik maken. "Omwonenden zijn helemaal niet benaderd door de initiatiefnemers en dat is eigenlijk schandalig", laat hij weten.

Geluidsoverlast
Lammers is bang voor geluidsoverlast en waardedaling van omliggende woningen. De stichting vertegenwoordigt 1100 mensen die tegen de komst van de turbines zijn. "Wij zijn 0,0 gehoord en dat is schandalig van de gemeente Hollands Kroon, het Rijk en de provincie Noord-Holland."

abc5media_audio_0

Lees hieronder meer over de aanleg van windmolens in Noord-Holland:
Streep door aanleg windmolens in Berkhout en Bobeldijk
24 uur per dag het geluid van een scheerapparaat en een elektrische tandenborstel
Bekijk nu: verboden video over windmolens voor Noord-Hollandse kust
Windmolens in het echt nog erger: "Onze ogen zien veel meer"
Géén windmolens in Bobeldijk!
'Machteloos' Medemblik zal zich verzetten tegen windmolens