Ga naar Content
Noord-Holland

Vijf jongens gered van eilandje in IJmeer

6 mei 2015, 00.59 uur · Aangepast 6 mei 2015, 11.29 uur
Door: · Foto: HOGE

HUIZEN Reddingsdiensten hebben vanochtend vijf jongens van het eilandje Hooft gered. Ze hadden daar overnacht, maar durfden met hun kleine zeilbootje de terugreis naar het vasteland niet aan.

Volgens de reddingsdiensten was dat een goede keuze, want hun bootje zou door de hoge golven en harde wind bijna zeker zijn gekapseisd. Onder meer een boot van de Waterhulpdienst voer naar het eiland om de jongens op te pikken. 

Toch was verhaal daarmee nog niet ten einde. Toen één van de jongens het zeilbootje probeerde los te maken om weggesleept te worden, kwam zijn vinger klem te zitten tussen een touw en een stalen pen. Daarbij scheurde het topje van zijn vinger. 

Ambulance
Een andere reddingsboot, de Seeker, voer het bloedende slachtoffer naar de haven van Naarden. Hoewel de kustwacht een ambulance had geregeld, weigerde deze de jongen mee te nemen. Zijn verwondingen waren niet ernstig genoeg om door de medici aan boord te worden genomen. Daarop is hij door medewerkers van de reddingsdienst Hoge (Hulporganisatie Gooi- en Eemmeer) naar de EHBO gebracht, waar de wond is gehecht. Het slachtoffer is daarna door familie mee naar huis genomen.