Ga naar Content

Moeder Talitha: "Geef nooit op, dat was haar motto. Dus dat doe ik ook niet"

HEERHUGOWAARD Astrid Storm, de moeder van Talitha, gaat onverminderd door met haar strijd om de waarheid rond haar dochters dood boven tafel te krijgen. "Het motto van Talitha was 'geef nooit op', en dat zal ik ook niet doen", vertelt ze vanavond in het programma Recht uit Noord-Holland.

De 25-jarige Talitha zou op 17 april 2013 zelfmoord hebben gepleegd door voor de trein te springen in Heerhugowaard. De politie doet onderzoek naar haar dood, maar komt al snel tot de conclusie dat het zelfmoord is en sluit het onderzoek.

Moeder Astrid gelooft niet dat haar dochter ooit zelfmoord zou plegen. Volgens haar heeft de politie de conclusie dat het zelfmoord zou zijn veel te snel getrokken. "De machinist vertelde dat ze levenloos op het spoor lag voordat ze werd aangereden. Dan geloof ik niet dat ze bewust voor de trein is gesprongen", vertelt ze. "Het is voor ons heel belangrijk om te weten wat er gebeurd is, anders kan ik haar nooit vrij laten."

Hopen op tips
Afgelopen maand schreef het OM een excuusbrief aan de moeder omdat er inderdaad te snel een conclusie was getrokken. Moeder Astrid hoopt dat er toch nog duidelijkheid komt over de dood van haar dochter: "We hopen dat er toch nog tips binnenkomen over wat er zich die avond heeft afgespeeld. Morgen is er een nieuwe dag en dan kom je dichterbij je dromen. Geef nooit op. Dat was haar motto. En dat zal ik dan ook niet doen."

abc5media_video_0

Bekijk vanavond het aangrijpende verhaal van de moeder van Talitha in Recht uit Noord-Holland om 18.15 op RTV NH.

Foto: NH Nieuws NH Nieuws