Start van hoofdcontent

MUIDEN

nl

Gemeente Muiden offert volkstuinders op aan vastgoedbedrijf

26 maart 2015, 18.13 uur · Aangepast 26 maart 2015, 19.00 uur

MUIDEN Al 70 jaar zitten de volkstuinders uit Muiden op hun vaste stek bij de Westbatterij, maar nu moeten ze weg, opgeofferd door hun eigen gemeentebestuur.

De gemeente heeft de dure grond waarop de tuinen staan voor een schijntje verkocht aan KNSF Vastgoed, dat het complex plat wil walsen om het onderdeel te maken van een nieuwe woonwijk. Dat blijkt uit documenten in het bezit van RTV NH. 

LEES VERDER: Had de gemeente de grond wel mogen verkopen?

De verkoop is onderdeel van de schikking die getroffen is tussen de gemeente en het bedrijf na een mislukt vastgoedproject. KNSF Vastgoed verdient goed aan de deal. Boze tongen in de gemeenteraad menen dat het bedrijf zelfs miljoenen opstrijkt over de ruggen van de tuinders.

Duur cadeau
De grond van het Volkstuinencomplex Westbatterij is op één dag twee keer verkocht. Op 11 april 2014 verkocht het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht het perceel aan de gemeente Muiden voor 130.829 euro. De gemeente verkocht de grond op dezelfde dag en voor hetzelfde bedrag door aan KNSF Vastgoed. 

Een schijntje, want door een wijziging in het bestemmingsplan die de gemeente onlangs aankondigde, wordt de grond nu minstens twee keer zo veel waard en waarschijnlijk stukken meer.