Ga naar Content

Hoog bezoek aan de kust: minister bezoekt Pettemer en Hondsbossche zeewering

PETTEN Hoog bezoek aan de Noord-Hollandse kust vanochtend. Minister Melanie Schultz-Van Haegen van Infrastructuur en Milieu neemt een kijkje bij de Hondsbossche en Pettemer zeewering.

Schultz-Van Haegen bekijkt hoe daar de afgelopen tijd de kustlijn met nieuwe duinen en extra strand is versterkt. De kustversterking is inmiddels afgerond, toch is het werk nog niet helemaal klaar. Zo moeten er onder meer nog fietspaden en strandopgangen worden aangelegd. 

Minister Schultz: "De kustverdediging van Noord- en Zuid-Holland is voor de komende 50 jaar weer op orde. 10 miljoen mensen in de Randstad zijn veilig dankzij deze projecten. En een belangrijk deel van onze economische motor is nu beter beschermd."

Mooier
De minister vindt bovendien dat de kust mooier is geworden wordt door kustversterking. "Ik ben hier vroeger wel eens geweest. Toen was het een harde wering. Nu is het een zandige duinrij waardoor je weer veel extra zand krijgt. Dat maakt deze regio aantrekkelijk."

Menno Jonk van camping de Watersnip in Petten maakte met een drone spectaculaire beelden van de werkzaamheden. Bekijk die beelden hieronder. 

abc5media_video_0

abc5media_video_1

"Hollandse kust komende 50 jaar veilig" @MelanieSvH bij Hondsbossche en Pettemer Zeewering pic.twitter.com/xEvO1X9Tou

— Ministerie IenM (@Min_IenM) March 16, 2015

Op weg naar Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Nieuwe duinen maken Nederland veiliger en mooier, incl. 45 natuur en recreatieprojecten.

— Melanie Schultz (@MelanieSvH) March 16, 2015