Ga naar Content

Jeugdspelers Ajax weer op vrije voeten [video]

AMSTERDAM Ajax schorst de drie jeugdspelers die gisteren in Amsterdam zijn aangehouden wegens de mishandeling van een agente.

Dat laat de voetbalclub weten in een verklaring op de website.

"We nemen dit zeer serieus en stellen alles in het werk om er zo snel mogelijk achter te komen wat er is gebeurd", zegt Ajax. "Daarna bepalen we of en welke passende maatregelen zullen volgen. Tot die tijd zullen de betrokken spelers geen voetbalactiviteiten voor de club verrichten."

Burgernet
De drie spelers trokken de agente in burger gisteravond uit haar auto naar aanleiding van een verkeersincident en smeten haar op de grond. De politie schakelde Burgernet in en na een tip konden de drie worden aangehouden bij de Van der Madeweg. De agente hield onder meer een sleutelbeenbreuk over aan het incident. 

Talent van het jaar
Volgens de Telegraaf zou het gaan om de A-junioren Zakaria El A., Samet B. en Ashraf El M. Die laatste is aanvoerder van de A1 en werd onlangs nog uitgeroepen tot talent van het jaar.

UPDATE 14.32: Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat de drie jeugdspelers inmiddels zijn vrijgelaten. Eén van hen wordt nog gezien als verdachte van de mishandeling van een agente in burger. Hij heeft een dagvaarding meegekregen en moet zich later voor de rechter verantwoorden. De verdachte heeft geen strafblad.