Noord-Holland

NL
V

Natuur naar de knoppen door 'belachelijke bezuinigingen' [video]

12 maart 2015, 16.20 uur · Aangepast 12 maart 2015, 18.11 uur

KATWOUDE De natuurgebieden in onze provincie hebben het zwaar: de provincie bouwt de subsidie voor Landschap Noord-Holland tot 2018 af van 1,5 miljoen euro naar nul euro. Volgens de stemmers op onze website is dit het Heetste Hangijzer.

De bezuiniging heeft flinke gevolgen voor het onderhoud aan de natuur. "Als dat geld er niet meer is, dan moeten we natuurgebieden gaan afsluiten", zo vertelt boswachter Onno Steendam op het Heitje van Katham. "Dat is zonde van alle tijd en energie die er in gestopt is."

Ook voor Onno Steendam zelf heeft de bezuiniging mogelijk consequenties: Landschap Noord-Holland moet namelijk gaan snijden in het personeel. "Nu gaat het om je eigen baan, dat is even wennen."

Vrijwilliger Hans Abma vindt de bezuinigingen onbegrijpelijk. "Dit prachtige natuurgebied is 40 jaar beschermd en dat dreigt nu in enkele jaren verloren te gaan. Belachelijk."

abc5media_video_0

 Welke partij is het groenst en welke partij heeft het het beste voor met Landschap Noord-Holland. Onder leiding van verslaggever Dianne Liesker gingen de lijsttrekkers van beide partijen het duel met elkaar aan.

abc5media_video_1