Ga naar Content

Corruptie in de politiek: "Je bent als dorp zo besodemieterd" [video]

HAARLEM Het houdt een grote groep inwoners al jaren in z'n greep: Distriport. De plannen voor het grote industrieterrein kwamen waarschijnlijk tot stand door corruptie en achterkamertjespolitiek.

Voor Annet Wood van de actiepartij Berkhout is Boos is de corruptie dan ook het echte Hete Hangijzer. "Je bent als dorp zo besodemieterd met de komst van dat bedrijventerrein en met alles wat er daarna gebeurt. De geheimhouding, het niet openbaar willen zijn en het blijven negeren dat er corruptie heeft plaatsgevonden."

Vandaag stond Hooijmaijers opnieuw voor de rechter in het hoger beroep. Wood is er bijna iedere zitting bij. Ze vindt dat de corruptie door ambtenaren hard moet worden aangepakt. "Het moet op de politieke agenda. Niet voor een keertje maar als een issue dat blijft."

Het Openbaar Ministerie eiste vandaag vier jaar tegen de oud-gedeputeerde. Een uitkomst waar Wood zich in kan vinden. "Waar ik heel erg blij om ben is dat er ontzettend vele nadruk is gelegd op de integriteit van het openbaar bestsuur. Want dat is voor mij het belangrijkste."

abc5media_video_0

Foto: ANP - van Weel, Koen