Ga naar Content

DJ worden doe je zo!

ZAANSTAD Hardwell. Armin van Buuren, Martin Garrix, Tiësto en Nicky Romero. Zes Nederlandse dj's die in de top 10 staan van beste ter wereld. Hoe komt het toch dat wij zo goed zijn in 'plaatjes draaien'?

Was het vroeger een droom voor veel jongetjes om profvoetballer te worden, inmiddels is ook het leven als succesvol dj een baan die velen ambiëren. Meisjes hebben dit wat minder. Slechts een handje vol wil de wereld veroveren achter de 'wheels of steel'.

Dankzij het succes van onze dj's, schieten de dj-scholen als paddenstoelen uit de grond. Bijna iedere grote stad heeft er wel één. Zo ook Zaanstad. Bij de dj-school aldaar leert disc jockey Boris de fijne kneepjes van het vak aan nieuw talent. Onze HiHaHilarius ging bij hem langs voor de radio op zoek naar het geheim achter het succes van de Nederlandse dj's. 

abc5media_video_0

Luister hieronder naar het radio-item dat Sjoerd maakte met Boris

abc5media_audio_0

Ook iets HiHaHilarisch? Mail Sjoerd!
Houdt je man de hele buurt wakker met zijn gesnurk? Kan je schoonmoeder het alfabet boeren op commando of fluit je kanarie het Wilhelmus als je thuis komt? Laat het weten aan onze Sjoerd Hilarius. Stuur een mail met jouw tip naar [email protected]. En wie weet komt Sjoerd bij je langs. HiHaHilarius is er iedere werkdag op RTVNH. Behalve op vrijdag, want dan is Sjoerd vrij!

Foto: Sjoerd Hilarius / NH Nieuws