Ga naar Content

"Geen propaganda van de provincie maar het ware verhaal over de Duinpolderweg" [video]

BENNEBROEK "Duinpolderweg, voor een goede bereikbaarheid en veiligere leefomgeving." Het is één van de uitspraken in een ruim acht minuten durende film over de omstreden weg, gemaakt door de provincie. "Het is propaganda. Ze willen je één kant uitduwen, maar er speelt véél meer", zegt Bennebroeker Rob van Vulpen.

Er wordt al jaren gesproken over de komst van de Duinpolderweg, de verbindingsweg tussen de N206 en de A4. Volgens de provincie worden de dorpskernen in de Duin- en Bollenstreek hiermee ontlast van verkeer en wordt het er ook nog eens veiliger op in de omgeving.

Wat is jouw Heetste Hangijzer? Breng nu je stem uit!

Maar volgens veel bewoners rammelt er van alles aan de plannen van de provincie. Zo zou de weg de oplossing zijn voor drukte rond de dorpen, maar lang niet iedereen herkent dat probleem. "Ik rijd al 19 jaar rond in dit gebied en ik heb nog nooit in de file gestaan", zegt Van Vulpen. "Volgens de provincie zou de weg de dorpskernen ontlasten, maar het heeft een ontzettend aanzuigende werking. Straks is het op het kruispunt van de Rijksstraatweg met de Zwarteweg een permanent verkeersinfarct."

De komst van weg zou niet alleen het einde betekenen van het prachtige uitzicht op de polder, maar ook voor flinke stukken natuur. "Er komen vier banen asfalt door het bos. Dat betekent nooit meer wandelen op zondag. Het grootste bezwaar is dat er tientallen miljoenen euro's worden uitgegeven aan een oplossing terwijl er helemaal geen probleem is!"

abc5media_video_0

Aangezien de gevestigde politieke partijen al jaren steggelen over de komst van de weg, ondervroeg verslaggever Dianne Liesker twee nieuwkomers binnen de provinciale politiek. Als het aan hen ligt, is het na de verkiezingen definitief afgelopen met de Duinpolderweg.

abc5media_video_1