Ga naar Content

Slagbomen stonden open bij brugdrama Zaandam [video]

ZAANDAM De slagbomen van de Den Uylbrug in Zaandam zijn vlak voor het dodelijke ongeluk van vrijdagmiddag niet naar beneden gegaan. Dat meldt de politie aan RTV NH.

Volgens de politie is het slachtoffer, een 57-jarige vrouw uit Zaandam, dus niet onder de slagbomen door gereden. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de slagbomen op het moment van passeren nog niet naar beneden waren en wat daarna gebeurde, wordt nog onderzocht.

Lees ook: Schokkend ooggetuigenverslag: "Ze viel tussen de brug en het wegdek in" [audio/video]

Er is nog altijd veel onduidelijk over het dodelijke ongeluk. Lag het aan de falende techniek, of was het toch een menselijke fout? In de hoop meer duidelijkheid te krijgen, is de politie op zoek naar een belangrijke getuige.

De politie houdt rekening met meerdere scenario's. De bomen zouden alsnog achter haar dicht zijn gegaan, zonder dat ze het merkte. En ook sluit de politie niet uit dat de waarschuwingslampen wel gewoon werkten. 

Lees ook: Nog veel vragen over dodelijk ongeval Den Uylbrug Zaandam 

De getuige, een vrouwelijke hardloper, kwam het slachtoffer op de brug tegemoet. De hardloopster droeg grijze strakke sportkleding, een roze shirtje en lichte sportschoenen. Wie weet wie zij is, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. 

abc5media_video_0

Foto: HFV Photo Services