Ga naar Content

Nog veel vragen over dodelijk ongeval Den Uylbrug in Zaandam [video]

ZAANDAM Lag het nou aan de falende techniek, of was het toch een menselijke fout? Een dag na het dodelijke ongeval op de Dr. J.M. den Uylbrug in Zaandam zijn er nog steeds veel vragen.

In Zaandam is het ongeluk dan ook het gesprek van de dag, en bij de brug zijn bloemen gelegd. Veel Zaandammers kijken vandaag wel twee keer uit voor ze de Den Uylbrug oversteken. "Nu vandaag vind ik het eng! Ik wil er zo snel mogelijk af," aldus een Zaanse.

Lees ook: Schokkend ooggetuigenverslag: "Ze viel tussen de brug en het wegdek in" [audio/video]

Brug uitvoerig gecheckt
Brugwachters besturen en controleren de brug door middel van camera's over een grote afstand. Vanochtend nog hebben ze de brug uitvoerig gecheckt. Zij laten weten dat alles het gewoon doet. Maar toch zijn er veel vragen want is de de 57-jarige vrouw door de brugwachters opgemerkt en zo ja, waarom is er geen gebruik gemaakt van de noodstop die iedere brug heeft?

In november is er nog onderhoud aan de bewegende delen van de brug geweest. Volgens sommigen zou het ongeluk nu door de slagbomen komen. Mogelijk zouden die namelijk niet gesloten zijn geweest. De gemeente wil nog niet ingaan op de de mogelijke oorzaak van het ongeluk, maar laat in een schriftelijke reactie weten geschokt te zijn. Wanneer het politie-onderzoek is afgerond is onduidelijk.

Lees ook: Fietser overleden bij ongeluk op brug in Zaandam

Foto: HFV Photo Services