Ga naar Content

Alkmaarse 'Tante Antje' overleden aan gevolgen gewelddadige woningoveral

ALKMAAR De 88-jarige Antje Apeldoorn is overleden aan de gevolgen van het geweld dat tegen haar is gebruikt toen zij op 5 maart vorig jaar op brute wijze werd overvallen. Dat concludeert het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Tantje Antje raakte op 5 maart vorig jaar ernstig gewond toen zij in haar boerderij langs de Helderseweg werd verrast door de overvallers. Ze werd zwaar toegetakeld en meer dood dan levend achtergelaten door haar belagers.

Lees ook: Politieonderzoek in boerderij na aantreffen gewonde bewoonster

Ruim een half jaar na de overval, in oktober, overleed Antje Apeldoorn. Naar nu blijkt hebben de verwondingen die zij opliep tot haar dood geleid.

Lees ook: 'Tante Antje' (88) overleden na gruwelijke overval Alkmaar; familie organiseert protestmars

Zo'n twee maanden lang had de politie geen idee wie verantwoordelijk waren voor de overval. Er werd zelfs een beloning van 7.500 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Op 13 mei hield de politie twee mannen aan. De conclusie van het NFI betekent dat zij niet alleen terecht zullen staan voor de woningoverval, maar ook voor de dood van Antje. 

Lees ook: Twee mannen aangehouden voor mishandeling Alkmaarse

De advocaat van de verdachten eist een tegenonderzoek naar de doodsoorzaak. Komende dinsdag dient een pro forma-zitting voor de Alkmaarse rechtbank.
abc5media_video_0

Foto: NH Nieuws