Ga naar Content
Noord-Holland

Skoftig nuws: Nijntje nu ook in het Westfries

4 februari 2015, 15.25 uur · Aangepast 4 februari 2015, 17.33 uur
Door: · Foto: Uitgeverij Bornmeer

BOVENKARSPEL Er komt een speciale versie van Nijntje, volledig vertaald naar het Westfries. Het boekje zal feestelijk worden gepresenteerd op zaterdag 7 februari in Bovenkarspel.

Het boekje heet volgens Medemblik Actueel 'Opa en oma Pluus' en is vertaald door Peter Ruitenberg. Hij is onder andere de samensteller van het boek 'Streek & Taal West-Friesland'.

De speciale versie van de wereldberoemde reeks van Dick Bruna was bij andere streektalen al een groot succes. Zo zorgde uitgeverij Bornmeer al voor versies van Nijntje in het Haags, het Twents, het Brabants en het Gronings. In 'Opa en oma Pluus' gaat Nijntje op bezoek bij opa en oma. "Opa Pluus en Oma Pluus, die hielde groôt van nijn. Nijn kwan ok oftig op bezoek, dat vonde hullie foin." Bij de thee eten ze 'butterkoekies'.

De feestelijke presentatie vindt plaats op zaterdag 7 februari in Bruna De Middend in winkelcentrum Streekhof in Bovenkarspel. Peter Ruitenberg zal aanwezig zijn om de vertaalde versie te signeren. Het boekje is vanaf a.s. zaterdag verkrijgbaar bij de boekhandel, bruna.nl en bornmeer.nl

Kans maken op dit geweldige boekie? Wij mogen van de uitgever Bornmeer 5 exemplaren weggeven via onze RTV NH Facebook-pagina, klik hier!