Noord-Holland

NL
V

"Ze hadden de moordenaars van mijn broertje al lang kunnen hebben" [video]

3 februari 2015, 17.00 uur · Aangepast 3 februari 2015, 18.22 uur

SCHAGEN Ze boorden gaatjes in zijn knieschijven totdat hij stierf aan een hartaanval. Toch lopen de daders van de moord op Schagenaar Paul Epskamp tien jaar na dato nog steeds vrij rond. Zijn broer is woest. "Die hadden ze al lang kunnen hebben", vertelt hij vanavond in het programma Recht uit Noord-Holland. "Doorpakken, grijp ze!"

Paul is een zakenman. Alles wat geld kan opleveren is interessant. Ook als die zaken niet helemaal zuivere koffie zijn. Een paar keer wordt hij in verband gebracht met grote hasjdeals, maar in Schagen kan dat eigenlijk niemand schelen.

"Paul was een vrolijk en goede gozer. Hij was eigenlijk nooit chagrijnig", vertelt zijn broer Aad Epskamp. "Een heleboel mensen in Schagen vinden het heel erg dat hij er niet meer is. Ze missen zijn energie en humor. Ik ben een realist: hij is er niet meer."

"Grijp ze!"
Op 13 januari 2005 gaat het mis als Paul er ten onrechte van wordt verdacht een grote partij hasj te hebben gestolen. De zakenpartners die hij vertrouwt nemen hem mee naar Roosendaal, zogenaamd om te praten. Daar wordt Paul gemarteld op een gruwelijke manier. Zijn folteraars boren gaatjes in zijn knieschijven en Paul sterft aan een hartaanval.

Er worden twee ontvoerders veroordeeld. Maar volgens Aad Epskamp lopen de echte daders nog vrij rond. "Ze hadden de daders al lang kunnen pakken. Het verandert er niks aan dat mijn broer niet meer leeft, die krijg ik niet meer terug. Maar ze pakken, doorpakken. Grijp ze! Mijn jongste broer is er niet meer en de twee daders lopen nog rond. Dat kan niet, die moeten nog worden getackeld."

abc5media_video_0

Kijk het hele verhaal over Paul Epskamp vanavond om 18.45 op RTV NH