Ga naar Content

Akkoord FC Volendam en SC Heerenveen over Henk Veerman

VOLENDAM Henk Veerman verruilt per direct FC Volendam voor SC Heerenveen. De clubs zijn het eens over de transfersom die moet worden betaald. De topscorer is maandag in Friesland medisch goedgekeurd. Veerman tekent een contract voor 2,5 jaar met een optie voor nóg een seizoen.

abc5media_video_1

Veerman maakte dit seizoen zestien doelpunten voor de wijdbroeken en speelde zich daarmee nadrukkelijk in de kijker. Opvallend genoeg leek de Volendammer vorig seizoen het betaalde voetbal via een achterdeur te gaan verlaten. Veerman kwam niet in aanmerking voor een contract en zou in de topklasse bij FC Lienden gaan spelen. Totdat Veerman in de Jupiler League-wedstrijd tegen Achilles'29 in iets meer dan een kwartier tijd vier doelpunten maakte en alsnog bij Volendam kon blijven.

abc5media_video_0

FC Volendam haalt geen vervanger voor de doelpuntenmachine die dit seizoen zijn kans greep na het vertrek van Robert Mühren naar AZ en de blessure bij Guyon Philips. Volgens voorzitter Henk Kras heeft de FC met de inmiddels fitte Philips en Bert Steltenpool 'twee uitstekende spitsen' achter de hand.

Veerman vervangt in de selectie van Heerenveen Thomas Dalgaard die aan Odensce BK wordt verhuurd.