Ga naar Content
Noord-Holland

Gezonder leven? Ga eens lekker knuffelen!

2 februari 2015, 14.14 uur · Aangepast 3 februari 2015, 10.17 uur
Door: · Foto: Sjoerd Hilarius / NH Nieuws

AMSTERDAM Het draait om aanraking, ontspanning en oprechte aandacht. Denk bijvoorbeeld aan lepeltje-lepeltje liggen in bed en elkaar vasthouden of gewoon een simpele omhelzing. Het kan allemaal in de nieuwe knuffelpraktijk in Amsterdam-West.

Uit onderzoek blijkt dat geknuffelde mensen gelukkiger zijn dan niet geknuffelden. Volgens Hoogleraar Gezondheidszorg en Cultuur bij de VU Ivan Wolffers is één knuffel per dag wel het minste wat je nodig hebt om mens te blijven. Het maakt oxytocine vrij die zorgt dat je een sociale houding krijgt. Daarom wordt er in de wetenschap gepleit voor professionele knuffelaars.

En zo'n professionele knuffelaar hebben wij nu in Nederland. In Amsterdam-West om precies te zijn. Carollyne Tjong Ayong opende 24 januari daar een knuffelpraktijk. Je kunt op afspraak geknuffeld worden in de Lepeltje Lepeltje praktijkruimte in Amsterdam, waar een speciaal Maxi Therapy massagekussen aanwezig is. En even voor de duidelijkheid, het blijft ook echt alleen bij knuffelen! Van mensen zonder relatie of wiens partner is overleden, tot kinderen die moeite hebben met aanraking. Iedereen is welkom! Tja, dat vraagt natuurlijk om onze eigen knuffelbeer HiHaHilarius. Luister hieronder naar het radio-item dat Sjoerd maakte met Carollyne. 

abc5media_audio_0

Ook iets HiHaHilarisch? Mail Sjoerd!

Houdt je man de hele buurt wakker met zijn gesnurk? Kan je schoonmoeder het alfabet boeren op commando of fluit je kanarie het Wilhelmus als je thuis komt? Laat het weten aan onze Sjoerd Hilarius.

Stuur een mail met jouw tip naar [email protected]. En wie weet komt Sjoerd bij je langs. HiHaHilarius is er iedere werkdag op RTVNH. Behalve op vrijdag, want dan is Sjoerd vrij!