Ga naar Content
Noord-Holland

Politie Haarlem adviseert: controleer het dak van je buren

30 januari 2015, 20.23 uur
Door: · Foto: Politie Haarlem

HAARLEM Beter een goede buur dan een verre vriend. Toch? Nou, de politie in Haarlem denkt daar iets anders over. Ze adviseren Haarlemmers het dak van hun buren vanavond eens goed te bekijken. Het is namelijk ideaal weer om wietplantages te ontdekken.

Wietplantages stoten veel warmte uit. Bij huizen waarin op de bovenste verdieping een wietplantage wordt gerund, smelt de sneeuw die op het dak valt dan ook in rap tempo weg. Een vlucht met een politiehelikopter kan zo veel waardevolle informatie opleveren. 

Maar blijkbaar heeft de politie daar vanavond geen zin in. In plaats van zelf op onderzoek uit te gaan, vragen ze Haarlemmers nu om te controleren waar in de buurt de dakpannen zichtbaar zijn. En dan natuurlijk even met de politie te bellen, want je wilt niet dat er in het huis van je buren brand uitbreekt. De relatie met je buren zal er niet beter op worden, maar de politie bespaart zo wel weer liters kerosine. 

Geen sneeuw op het dak van de buren? Melden van vermoeden #hennepkwekerij kan ook anoniem via @M08007000. pic.twitter.com/e5zkD0IfiX

— Politie Haarlem (@POL_Haarlem) January 30, 2015