Ga naar Content
Noord-Holland

Ontslag voor 140 thuishulpen Woonzorggroep Samen

28 januari 2015, 15.56 uur · Aangepast 28 januari 2015, 16.08 uur
Door: · Foto: ANP XTRA / Roos Koole

SCHAGEN 140 huishoudelijke hulpen van woonzorggroep Samen worden ontslagen als gevolg van bezuinigingen van de gemeente Schagen.

De gemeente wil de subsidie schrappen op een deel van de huishoudelijk hulp, waardoor er geen budget meer is voor deze medewerkers. Dat meldt RTV NH Nieuwspartner Schagen FM.

Op 3 februari neemt de gemeenteraad een besluit over de huishoudelijke hulp en de verwachting is dat de bezuiniging door de raad komt. Halverwege volgend jaar zullen dan de ontslagen vallen, aldus bestuursvoorzitter Hans Groenendijk. 

Woonzorggroep Samen houdt nu al rekening met de bezuinigingen en neemt geen mensen meer in vaste dienst aan. Ook worden vacatures als gevolg van natuurlijk verloop niet ingevuld. 

“We gaan in gesprek met de vakbonden en de ondernemingsraad voor het maken van een sociaal plan. We hebben 200 huishoudelijke medewerkers in dienst. Van 140 moeten wij afscheid nemen”, meldt Groenendijk.

Groenendijk zegt zich bewust te zijn van de impact voor de medewerkers die hun baan kwijtraken. “Het zijn bijna allemaal vrouwen en voor hen liggen de banen niet voor het oprapen. Het valt niet mee als ook hun partner werkloos is bijvoorbeeld vanwege de crisis in de bouw”, vertelt Groenendijk.