Ga naar Content
Noord-Holland

Landgoedeigenaren en gemeente Bloemendaal willen punt achter Elswoutshoekdossier

28 januari 2015, 07.35 uur · Aangepast 28 januari 2015, 10.59 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Geja Sikma

OVERVEEN De landgoedeigenaren Rob en Hans Slewe en de gemeente Bloemendaal hopen dat ze nu eindelijk een punt kunnen zetten achter de slepende kwestie over de herontwikkeling van Elswoutshoek. Gisteren viel de brief met excuses van het resterende college aan de broers op de mat.

Van regiocorrespondent @GejaSikma

Vorige week stapten zowel verantwoordelijk wethouder Marjolein de Rooij als burgemeester Ruud Nederveen op naar aanleiding van de zoveelste foute inschatting in de zaak. De nu verantwoordelijke wethouder Jur Botter wil rust en ruimte voor een herstart van gesprek over het echte probleem: de bouw van een tweede huis en een paardenbak op Elswoutshoek. 

Onaangekondigd meldde Hans Slewe zich gisteren bij het gesprek van het college met de pers over de excuus-brief. Eerst ongemakkelijk, later iets gespannen en uiteindelijk een kopje koffie nuttigend zaten Hans Slewe en wethouder Botter naast elkaar. 

Bloemendaal maakt excuses voor een krantenartikel in het Haarlems Dagblad. De broers vinden dat ze daarin zijn zwartgemaakt, omdat de wethouder benoemde dat ambtenaren zich bedreigd en geïntimideerd voelen. 

"Dat interview heeft niet geleid tot de gewenste rust in het dossier, maar onbedoeld en ongenuanceerd een negatief beeld over u en uw familie opgeroepen. Wij bieden u daarvoor namens de gemeente welgemeend excuses aan." 

Hans Slewe bedankte donderdag al wethouder Botter toen de excuses werden aangekondigd in de gemeenteraad. "Het is de eerste keer dat er sorry gezegd wordt." Nu de brief op de mat ligt, vinden de landgoedeigenaren de excuses wel karig. 

"Maar we hebben nog een goed gesprek gehad met wethouder Botter en ik geloof in zijn goede intenties", laat Rob Slewe aan RTV NH weten. "Laten we hopen dat er een keer echt een punt gezet wordt."