Ga naar Content
Noord-Holland

Veel boze reacties op taakstraf kopschoppers: "Ik kreeg een jaar voorwaardelijk"

27 januari 2015, 23.58 uur · Aangepast 28 januari 2015, 07.42 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

IJMUIDEN Er is in IJmuiden vol ongeloof gereageerd op de opgelegde straf voor de kopschoppers. De twee jongens van 14 en 16 jaar hebben een taakstraf van 80 uur gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk.

"Ik vind de straf echt te licht", vertelt een inwoner. "De rechter had meer taakstraf en meer voorwaardelijk moeten geven. Want jongens, blijf nou van elkaar af."

Lees ook: 40 uur schoffelen voor kopschoppers IJmuiden  

De ernstige mishandeling kwam in september vorig jaar aan het licht toen iemand een video van het geweld op Facebook plaatste. Te zien is hoe de jongens een 15-jarig meisje uit Beverwijk enkele keren met hun vuisten in haar gezicht slaan. Ook wordt ze op haar gezicht getrapt. 

Jaar voorwaardelijk 
"Ik heb ook wel eens ruzie met iemand gehad en toen geslagen", zegt een jongere op Plein 1945, waar de mishandeling plaatsvond. "Toen kreeg ik een jaar voorwaardelijk."

Ook op Facebook en op deze website vinden veel mensen de straf te licht. "Ik had hem zeker 80 uur ziekenhuis bezorgd", dreigt iemand. 

Niet eerder veroordeeld 
De twee jongens waren niet eerder veroordeeld voor geweldsdelicten. In een verklaring laat de rechtbank weten dat hier bij de bepaling van de hoogte van straf rekening mee is gehouden. 

abc5media_audio_0