Ga naar Content

Landgoedeigenaar Slewe over vertrek Nederveen: "Eindelijk gerechtigheid" [audio & video]

BLOEMENDAAL Rob Slewe, eigenaar van landgoed Elswoutshoek, is verheugd over het feit dat burgemeester Nederveen zijn functie als burgemeester van de gemeente Bloemendaal vandaag heeft neergelegd. "Eindelijk gerechtigheid."

Dat zegt hij tegen RTV NH. Naar eigen zeggen zijn de afgelopen jaren veel mensen aan zijn integriteit gaan twijfelen. "Het opstappen van Nederveen is voor de buitenwereld een signaal, want het klopte van geen kant."

Hogere muur
Slewe vindt dat hij jaren is tegengewerkt, zo vertelt hij. "Vijf jaar lang zijn we alleen maar tegen muren opgelopen. En iedere keer als er een voor ons gunstige conclusie uit een onderzoek kwam, werd er weer een hogere muur opgeworpen."

Nadat RTV NH en EenVandaag afgelopen jaar onthulden dat Nederveen had geprobeerd de lokale pers te beïnvloeden in de berichtgeving over Slewe's landgoed, overleefde de burgemeester ternauwernood een motie van wantrouwen. Hij beloofde beterschap. "Maar de oplossingen die hij aandroeg waren dwangsommen", stelt Slewe nu.  

Paardrijden
Slewe doelt onder meer op een dwangsom waarmee de gemeente Bloemendaal wilde verhinderen dat Slewe en zijn familie nog langer zouden paardrijden aan de westkant van het landgoed. Volgens de gemeente waren activiteiten met paarden op dat deel van het landgoed in strijd met het bestemmingsplan, volgens Slewe waren het pesterijen.  

De landgoedeigenaar vergelijkt de slepende kwestie graag met de inspanningen van zijn favoriete sportclub. "Ik zit elke twee weken bij Ajax. Dit heeft ook bloed, zweet en tranen gekost. En veel impact op mijn familie gehad, ook op mijn kinderen." 

abc5media_audio_0

Lees ook: Ruud Nederveen stapt op als burgemeester van Bloemendaal; ook wethouder de Rooij per direct weg

Foto: