Ga naar Content

GRATIS parkeren Hoorn! GRATIS parkeren Hoorn!

HOORN Het kon eigenlijk niet uitblijven; een tegemoetkoming van Hoorn na alle parkeerellende. Komende donderdagavond, zaterdag en de aanstaande koopzondag mogen bezoekers gratis parkeren in de stad.

In een brief laat de gemeente weten dat, hoewel de overlast is ontstaan buiten de schuld van de gemeente, er "in dit exceptionele geval" graag een gebaar wordt gedaan naar de parkeerders en de ondernemers in de binnenstad.

Voor alle duidelijkheid: het gaat om gratis parkeren in de stad op donderdagavond 22 januari, zaterdag 24 en koopzondag 25 januari. Op de automaten wordt aangegeven dat het parkeren gratis is door middel van stickers. Ook op het scherm zelf staat het vermeld.

Imago
De parkeerellende is ontstaan na het plaatsen van nieuwe parkeerautomaten. De software bleek niet in orde waardoor bezoekers in het centrum en bij ijsbaan De Westfries soms wel een half uur in de rij stonden voor een kaartje. Ondernemers klagen steen en been dat het zogeheten 'nieuwe parkeren' klanten kost en slecht is voor het imago van Hoorn als winkelstad.

Hoorn heeft de afgelopen week al de software laten aanpassen. Verder houdt de gemeente alle locaties waar nieuwe automaten staan in de gaten, om te bekijken of naast de twee aangekondigde extra palen het noodzakelijk is om nog meer automaten bij te plaatsen.

Nog een waarschuwing van de gemeente over het gratis parkeren: "Vergunning-parkeren blijft op deze dagen gehandhaafd. Het betreft een eenmalige actie op bovengenoemde momenten. We gaan overigens na of we de twee extra automaten iets hoger kunnen plaatsen." 

Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos