Ga naar Content
Noord-Holland

Nieuwe burgemeester Uitgeest geïnstalleerd

15 januari 2015, 23.01 uur
Door: · Foto: Gemeente Uitgeest

UITGEEST Uitgeest heeft vanaf vandaag officieel een nieuwe burgemeester. De commissaris van de Koning, Johan Remkes, heeft de 51-jarige Wendy Verkley-Eimers (VVD) vanavond geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente in de IJmond.

Verkley-Eimers was sinds 2011 wethouder in de Zuid-Hollandse gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Daar had ze de verantwoordelijkheid voor de portefeuilles Sociaal Domein, Sport en Communicatie. 

De nieuwe burgemeester neemt het stokje over van Theo van Eijk, die in juni van dit jaar aantrad als waarnemend burgemeester. Hij volgde op zijn beurt Mieke Baltus, de huidige burgemeester van Heemskerk op.

Van Eijk kreeg als opdracht Uitgeest te begeleiden bij het maken van een keuze voor de politieke toekomst van de gemeente. Dat proces werd in januari afgerond met het besluit van de gemeenteraad om een intensieve samenwerking aan te gaan met Bergen, Castricum en Heiloo.  

Wendy Verkleij-Eimers vanavond door Commissaris van de Koning Johan Remkes in Uitgeest geïnstalleerd als burgemeester van onze gemeente!

— gemeente Uitgeest (@gem_Uitgeest) January 15, 2015

Mevrouw Wendy Verkleij-Eimers is de nieuwe burgemeester van Uitgeest. Gefeliciteerd! pic.twitter.com/qCGrPC0iLY

— Ronald Plasterk (@RPlasterk) 28 november 2014