Ga naar Content
Noord-Holland

Naam getuige van containerbaby bekend

15 januari 2015, 15.28 uur · Aangepast 15 januari 2015, 16.09 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Henriëtte Klijnstra

AMSTERDAM De man die gezocht werd in verband met de vondst van een baby in een vuilcontainer, in oktober vorig jaar, heeft zich bij de politie gemeld.

De getuige werd dringend gezocht omdat hij rond het tijdstip van het incident geparkeerd stond in de Fritz Conijnstraat in Amsterdam-West. Hij had daardoor mogelijk gezien wie de baby in de container dumpte.

Via de media werd een compositietekening getoond en verspreid. De man verbleef langere tijd in het buitenland, maar heeft nu dus alsnog een verklaring afgelegd. De man blijkt niets te maken te hebben met de zaak en hij heeft helaas niet gezien wie de baby in de container heeft achtergelaten.

Het kindje werd gevonden toen een voorbijganger geluidjes uit een ondergrondse vuilcontainer hoorde. Het meisje was vermoedelijk tussen de tien en twintig dagen oud en had een licht getinte huidskleur. De baby was in een plastic zak gestopt. Ze is inmiddels ondergebracht bij een pleeggezin en maakt het goed. De politie doet nog altijd onderzoek naar haar herkomst.