Ga naar Content

Leerling dacht dat de profeet werd afgebeeld en verwijderde poster Charlie Hebdo

HEEMSKERK Niet de school, maar een leerling van het Kennemer College in Heemskerk heeft de poster van Charlie Hebdo verwijderd. De leerling dacht dat de profeet werd afgebeeld, wat niet het geval was. Het Kennemer College zegt dat ze door de overweldigende emotionele reacties op een ander moment aandacht zullen besteden aan de terreurdaad in Parijs.

RTV NH verslaggever Hasan Coskun is bij het Kennemer College in Heemskerk. Hij vertelt dat door het verwijderen van de poster een discussie in de klas ontstond. "Hierop heeft de school een brief aan de ouders gestuurd." In de brief staat dat de docent de poster heeft opgehangen om de situatie in Parijs uit te leggen. Verder schrijft de school dat leerlingen uit die klas de boodschap van de poster wel begrepen, maar de rest niet. Het Kennemer College zegt dat ze de leerlingen op een later moment zal gaan uitleggen wat er in Parijs is gebeurd.

abc5media_audio_0

De directie van de school heeft een brief verstuurd aan de ouders:

Beste ouders,

Vandaag is er tot onze spijt door een docent een poster opgehangen die aanstootgevend was en absoluut niet past in het beleid van de school. Direct nadat een aantal leerlingen daarover hebben geklaagd heeft de directie ingegrepen en is de poster verwijderd en de docent ernstig aangesproken. Daarnaast is de teamleider naar alle klassen gegaan om duidelijk te maken dat er een ernstige fout is gemaakt door een individuele actie van een docent en dat de directie haar excuses aanbiedt aan allen. De docent heeft zijn diepe spijt betuigd en aangegeven dat hij absoluut niemand wilde kwetsen. Hij wilde alleen solidair zijn met de slachtoffers in Parijs. Daar waar nodig hebben er gesprekken plaatsgevonden op school met leerlingen zodat ze hun verhaal kwijt konden. Ook in de klassen is er aandacht geweest voor de gebeurtenissen in Parijs. Ik hoop u voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet, Marleen Lemstra Directeur Kennemer College VMBO/PRO

Lees ook: Column Engelbert Spijkerboor: morele hysterie

Foto: ANP/Lex van Lieshout