Ga naar Content
Noord-Holland

Zanger en componist Fernando Lameirinhas geridderd

11 januari 2015, 12.08 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Abel de Lange

AMSTERDAM De Amsterdams Portugese zanger en componist Fernando Lameirinhas werd gisteravond in een nagenoeg uitverkocht theater de Kleine Komedie verrast met een bijzonder lintje. Hij mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Lameirinhas, die al 40 jaar in Nederland woont en onlangs zijn 50-jarig artiestenjubileum vierde, kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten als ‘wereldmuzikant’ en bruggenbouwer. Hij is iemand die verschillende muzikale culturen bijeenbrengt en nieuw talent de kans geeft om te schitteren, zoals de Noord-Hollandse zangeres Daisy Correira.

Compleet verrast bedankte hij zijn collega-muzikanten waaronder zijn broer Antonio Lameirinhas, die hem al jaar en dag ter zijde staat op de basgitaar. Op zondag 25 januari is Fernando te gast bij Abel de Lange in NH de Agenda.

Het belooft zo een bijzondere avond te worden: Fernando Lameirinhas met Portugese fado en West-Afrikaanse kora. pic.twitter.com/HO2rDNdrGb

— De Kleine Komedie (@dekleinekomedie) January 10, 2015

Fernando Lameirinhas toegetreden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau na afloop van zijn concert @dekleinekomedie! pic.twitter.com/e53q7fICYp

— Grünfeld BV (@GrunfeldBV) January 10, 2015