Ga naar Content
Sport

Vonk wil Ajnane toevoegen aan selectie

8 januari 2015, 19.01 uur · Aangepast 8 januari 2015, 19.52 uur
Door: · Foto: PRO SHOTS/Jasper Ruhe

ANTALYA Telstar-trainer Michel Vonk zag zijn ploeg donderdag verliezen van KV Mechelen. De Belgen waren met 2-0 te sterk. Testspeler Mo Ajnane maakte wederom een goede indruk en hij wil de speler dan ook graag toevoegen aan de selectie.

Ajnane viel in voor Kevin van Essen en het optreden van de oud-speler van FC Volendam kon Vonk bekoren. "Mo komt uit de amateurs en moet veel trainen. Ook moet hij nu twee wedstrijden in twee dagen spelen. Dat is pittig, maar hij liet een goede indruk achter." De trainer zegt naar de mogelijkheden te kijken om Ajnane vast te leggen, maar benadrukt dat de aanval de prioriteit heeft. "Vooral voorin hebben we versterking nodig. Het is daar nog kwetsbaar. Ralf Seuntjens was ziek en dan merk je dat het scorend vermogen minder is. Daar moeten we wat aan toevoegen."

Desondanks is het een optie voor Vonk om de linkspoot aan de club te binden. "Het zou een optie kunnen zijn om hem in de winterstop vast te leggen. De regels zeggen dat hij overgeschreven moet worden en dat hij bij ons een contract moet tekenen. Dat moet haalbaar zijn", aldus Vonk, die wel een slag om de arm houdt. "Wij moeten er eerst van overtuigd zijn dat we het willen doen en dan moet je kijken of het ook mogelijk is. We gaan onze beslissing maken op basis van die twee dingen. Maar zo ver zijn we nog lang niet, hij maakt in ieder geval een goede indruk, dus dat is positief. Wij hebben hem geen deadline gesteld."

Ajnane staat ingeschreven als veldspeler bij FC Chabab. Dat betekent dat hij van het amateurvoetbal over zou stappen naar het betaald voetbal. Om naar Telstar te transfereren zou hij een dispensatie ter overschrijving moeten aanvragen.

Het was de laatste oefenwedstrijd van Telstar op het trainingskamp in Turkije. Op 16 januari wacht Jong Ajax in Velsen-Zuid. "Wij zijn na de winterstop weer begonnen en de signalen uit de wedstrijden tegen FC Volendam en KV Mechelen waren positief. Wij willen na de mindere fase voor de winterstop weer aan de winnende kant zitten. Het zou mooi zijn als dat de komende wedstrijden zou kunnen gebeuren", aldus Vonk. 

abc5media_audio_0