Ga naar Content
Noord-Holland

Alle passagiers van rampferry gehaald, Texels echtpaar in veiligheid gebracht

29 december 2014, 09.05 uur · Aangepast 29 december 2014, 18.33 uur
Door: · Foto: ANP Foto

TEXEL Alle opvarenden van de brandende veerboot tussen Griekenland en Italië zijn naar vaste land gebracht. Volgens bronnen zijn ook Texelaars Willem en Monika Boon veilig aan wel.

Eerder op de dag zei de directe familie zeer bezorgd te zijn. "Ik wacht op een geruststellend telefoontje van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik sta compleet te shaken", zei de zus van Monika Boon. 

Willem Boon en zijn vrouw Monika waren onderweg van Griekenland naar Nederland. Het stel woont op de bekende woonboerderij De Bakkenplaats tussen Den Burg en Den Hoorn op Texel.

Tweede huis
Willem en Monika hebben een tweede huis op de Peloponnesos. "Ze hebben de olijfoogst nog gedaan en zouden daarna met de boot naar Ancona varen. Voor Nieuwjaar zouden ze in ieder geval thuis zijn.", laat een kennis weten.

Willem en Monika, die een paar vakantiehuisjes op Texel verhuren, begonnen in 2013 aan hun grote droom in Griekenland: het organiseren van off-roadtours met vierwielaangedreven auto's.

Zeker zeven doden
Eerder al was bekend dat er zeker één persoon was omgekomen. De Griekse minister van Handel heeft laten weten dat er nog eens zes doden zijn gevallen bij de brand op de ferry.

abc5media_audio_0

Er zijn beelden van de brand op de veerboot opgedoken: