Ga naar Content
Noord-Holland

Burgemeester Nederveen doet aangifte tegen raadslid Roos

22 december 2014, 22.49 uur
Door: · Foto: ANP

BLOEMENDAAL De burgemeester van Bloemendaal, Ruud Nederveen, gaat aangifte doen tegen raadslid Marielys Roos (Hart voor Bloemendaal) omdat zij haar geheimhoudingsplicht zou hebben geschonden.

Dat bevestigt D66-fractievoorzitter Jerker Westphal. Nederveen doet de aangifte omdat Roos de mailwisseling tussen de broers Slewe van landgoed Elswoutshoek en de gemeente volgens hem niet openbaar had mogen maken. 

De gemeente Bloemendaal beweert al enige tijd dat in de mailwisseling intimiderende en dreigende taal wordt geuit. Roos beweert juist het tegendeel en heeft de stukken inmiddels op haar site geplaatst. Burgemeester Nederveen kwam vanavond met de fractievoorzitters bijeen.

Strafbaar feit
Nederveen is niet de enige die vindt dat Roos te ver is gegaan. Op de website van D66 Bloemendaal schrijft de partij dat alle fractievoorzitters het met Nederveen eens zijn en achter zijn besluit staan om aangifte te doen tegen Roos.

D66 schrijft dat Roos andere wegen had moeten bewandelen om haar ongenoegen over de geheimhouding te uiten. "...in de gemeenteraad aan de orde stellen of naar de rechtbank stappen. Beide stappen heeft mevrouw Roos niet gezet.

Eerder ingrijpen
Volgens Roos heeft de gemeente niet de juiste procedure doorlopen om de stukken geheim te verklaren. Bovendien vindt ze dat haar collega's ook eerder hadden kunnen ingrijpen omdat al geruime tijd bekend is dat ze deze stap wilde nemen.