Ga naar Content
Sport

Jack Tuyp niet in actie tegen FC Volendam

18 december 2014, 18.14 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Paul Roling

HELMOND Jack Tuyp speelt komende zaterdag niet mee in de wedstrijd van Helmond Sport tegen FC Volendam. De spits heeft last van een blessure aan zijn hamstring.

Tuyp is naar verwachting 3 tot 6 weken uit de roulatie. ''Afgelopen weekend in de wedstrijd tegen RKC voelde ik direct dat het niet goed zat. Helaas mis ik de wedstrijd tegen FC Volendam nu. Toch een speciaal duel voor mij'', aldus Tuyp die ruim honderd doelpunten in zijn carrière maakte voor de FC. ''Ik hoop uiteraard dat Helmond wint. Daar speel ik nu en wij hebben de punten ook harder  nodig op het moment''.

Tuyp speelt sinds augustus op huurbasis voor Helmond Sport na een mislukt avontuur in Hongarije. Bij Ferencváros belandde Tuyp, na een sterk begin, op de bank. ''Tijdens een blessure van mij werd de Nederlandse trainer ontslagen. Met de nieuwe trainer voor de groep was er eigenlijk direct geen plaats meer voor mij'', zegt Tuyp. Tot het einde van het seizoen speelt Tuyp nu voor Helmond Sport. Waar zijn toekomst daarna ligt is nog niet bekend. ''Ik heb met niemand gesproken en speel nu voor Helmond Sport waar ik het enorm naar mijn zin heb. Ik zie het wel.''