Ga naar Content

Bloemendaalse partij onthult geheime stukken dossier Elswoutshoek [video]

BLOEMENDAAL Lokale partij Hart voor Bloemendaal heeft vanavond geheime stukken van de gemeente openbaar gemaakt. In die stukken staan aantijgingen aan het adres van Rob Slewe, de eigenaar van landgoed Elswoutshoek.

De partij schendt hiermee het geheimhoudingsplicht, dat door de gemeente is opgelegd. De stukken zijn geheim omdat de gemeente de privacy van de familie Slewe niet wil schenden. Slewe zegt echter geen problemen met de openbaring te hebben. 

abc5media_video_0

Elswoutshoek
De actie van Hart voor Bloemendaal is het zoveelste hoofdstuk in het langslepende dossier Elswoutshoek. Het slepende conflict over bouwvergunningen tussen de gemeente en de broers Slewe loopt al jaren. 

In de meest recente ontwikkeling wordt de gemeente door Rob Slewe ervan beschuldigd de broers in het Haarlems Dagblad onterecht te hebben zwartgemaakt. Mails hierover zijn al met geheimhoudingsplicht door verschillende raadsleden ingekeken. 

Hart voor Bloemendaal is het hier, net als de PvdA en Liberaal Bloemendaal, niet mee eens en wil dat de stukken in de openbaarheid kunnen worden besproken. PvdA en Liberaal Bloemendaal zijn bezig met een procedure via de rechtbank. Dat kort geding speelt pas op donderdag 18 december.

De stukken worden geanonimiseerd. Roos heeft zich teruggetrokken om te reageren op de bijgesloten brief uit envelop pic.twitter.com/WrC0wtK4X6

— Cathrien Maas (@CathrienMaas) 16 december 2014
Foto: NH Nieuws / Cathrien Maas