Ga naar Content
Noord-Holland

Lange lijst liquidaties in Amsterdam en omgeving; een overzicht

10 december 2014, 14.05 uur · Aangepast 8 februari 2015, 03.11 uur
Door: · Foto: HFV / Eric van Lieshout

AMSTERDAM Er lijkt maar geen einde te komen aan de lange reeks liquidaties in Amsterdam en omstreken. Dinsdagavond laat werd een 25-jarige man doodgeschoten in de Uiterwaardenstraat in Amsterdam-Zuid en een dag eerder overleefde een 34-jarige vrouw een aanslag op haar leven in Amstelveen niet. Beide slachtoffers worden toegevoegd aan de lange lijst van personen die dit jaar het doelwit werden van liquidaties of pogingen daartoe.

4 januari: In de Slauerhoffstraat in Amsterdam Slotermeer wordt zakenman Aytas Göraler (39) van dichtbij onder vuur genomen. Zijn vrouw, achtjarige dochter en zoontje van anderhalf zijn getuige van de liquidatie.

31 januari: Voormalig kickbokser Tarik El Idrissi (31) sterft in zijn auto in de Den Helderstraat in Amsterdam-Noord. Hij is voor zijn woning met meerdere kogels doorzeefd.

20 februari: Naast een auto met openstaand portier op de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam wordt een dode gevonden. De 30-jarige Amsterdammer, Alexander Gillis, blijkt doodgeschoten.

22 maart: Twee mannen schieten in de Amsterdamse Schinkelbuurt Mohammed el Mayouri (30) op straat dood.

24 maart: Op het Nieuwlandhof in Amsterdam Zuidoost komt een 30-jarige man om na een vuurgevecht. Een van de verdachten, een Amsterdammer van 21, raakt gewond.

22 mei: De bekende topcrimineel Gwenette Martha (40) wordt geliquideerd in Amstelveen. Op de Amsterdamseweg wordt hij doorzeefd met kogels.

13 juli: Stefan Regalo Eggermont komt in de Conradstraat in het centrum van Amsterdam om het leven nadat hij in zijn auto onder vuur is genomen. De 30-jarige Amsterdammer is hoogstwaarschijnlijk slachtoffer van een persoonsverwisseling.

18 augustus: De 34-jarige Derkiaoui van der Meijden wordt op de Borneokade in Amsterdam-Oost meerdere keren beschoten. Van der Meijden sterft later die nacht in het ziekenhuis.

3 september: In Amsterdam-Osdorp wordt Massod Amin Hosseini (26) door zijn hoofd geschoten. De Amsterdammer zit in zijn auto op een parkeerterrein op het Pisuissehof als hij ten prooi valt aan zijn belagers.

10 oktober: Twee mannen raken gewond bij een schietpartij in een café aan de Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost. Een van de slachtoffers, een 32-jarige Amsterdammer, ligt lange tijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie gaat uit van een liquidatiepoging, vermoedelijk gericht tegen iemand anders dan de uiteindelijke slachtoffers.

1 november: Twee mannen uit Weesp en Naarden worden slachtoffer van een poging tot liquidatie in Almere. Op de Poortdreef komt de auto waarin zij zitten na een explosie tot stilstand. Daarna worden ze onder vuur genomen vanuit een andere auto. Een 26-jarige man raakt ernstig gewond, zijn medepassagier is er minder slecht aan toe.

5 november: Oud-kickbokser Hans Nijman (55) wordt in zijn auto voor zijn sportschool in Beverwijk geliquideerd. Hij runde de gym samen met vechtsporter Dick V., die zich onlangs op eigen verzoek liet opsluiten uit vrees voor een aanslag.

1 december: In Amersfoort overlijdt de 38-jarige Samir Jabli nadat zijn auto op de Hendrick de Keyserlaan onder vuur is genomen.

8 december: Voor de ogen van haar twee kinderen wordt Luana Luz Xavier (34) op straat doodgeschoten, vlak bij haar woning in Amstelveen. Ze was de vriendin van een bekende Amsterdamse crimineel.

9 december: Een 25-jarige man uit Almere sterft voor de deur van een café aan de Uiterwaardenstraat in Amsterdam-Zuid nadat hij op straat onder vuur is genomen. Het slachtoffer is een bekende van de politie.